Poezie a dobré jídlo odjakživa kráčí ruku v ruce, ale jak je tomu
s dobrým jídlem a prózou? Pravdu se pokusila odhalit moravská spisovatelka,
náruživá čtenářka a vášnivé kuchařka Daniela Mičanová. Třicet
povídek s jídlem v hlavní roli slouží jako předvoj třiceti praktickým
receptům.
Všechny patří ke stálému rodinnému repertoáru, jsou ověřené lety,
v některých případech dokonce generacemi. Na své si přijdou zarputilí
masožravci i vegetariáni, milovníci sladkých pamlsků, začátečníci,
pokročilí, zastánci svěžího a rychlého vaření, ba i sofistikovaných
omáček.
Posnídáte s Fantomem Opery, dopřejete si rajskou polévku ve společnosti
Čachtické paní, poobědváte s rodinou Addamsových, povečeříte se
slečnou Marplovou. Čeká vás humorno až černohumorno, detektivno,
strašidelno, fantastično, ale především mlsno. Kuchařku ocení zejména
milovníci jídla s příběhem, kteří se rádi pobaví a potom (nebo
přitom) si připraví něco dobrého.
I dospělou ženu může milovat upír, dokáže se však dospělá žena zamilovat do upíra? Podle prastaré pověsti nejmoudřejší ze staroegyptských bohů svěřil veškeré vědění papyrovému svitku, jejž ukryl před lidskou zvědavostí na bezpečné místo. Když si po d...